23 12
發新話題

打好個底先~~~

打好個底先~~~

做咩野都好, 我諗最緊要都係打好個底先! 呢個道理好易明, 但要實際咁做, 都幾難, 要有恒心, 又要有耐性。

講到要化個靚妝, 第一步當然要d皮膚好啦, 咁先上妝嘛! 要皮膚keep 得好, 就一定唔可以懶, 咪以為皮膚靚一定係天生, 呢個原因只佔40%, 另外60%, 就要後天努力喇!

講咗咁多癈話, 入正題lu~~~~  各位姊妹, 你地幾耐做一次mask ga? 一個星期? 一個月? 你地有冇試過日日都做mask 呢? 唔好O咀呀! 好work ga!

以我經驗, 當轉季, 或者覺得自己皮膚毫無光澤o既時候, 就可以試下以下方法:
∼買二種面膜, 一種水份, 一種美白;
∼每日隔住用唔同面膜, 以我為例, 夏天, 會一日用水份, 一日用美白, 秋天呢, 就二日都用水份, 跟住果日就用美白;

就係咁簡單, 連續做10至14日, 肯定平時儍更更, 連你改咗髮型都唔知o既男友, 都會睇得出變化, 呢個係我親身經歷嚟ga, 希望你地都可以體會到呢個magic 啦!

Share this:

我琴晚先做完mask咋~~~
有無得教我點去暗瘡??!
多謝ccc姐姐!!

Share this:

Honey,幾時幫我化返個靚妝?

Share this:

引用:
原帖由 goofy08 於 2008-5-31 07:54 發表
我琴晚先做完mask咋~~~
有無得教我點去暗瘡??!
多謝ccc姐姐!!
Brother goofy! 你咁ge年齡, 係暗瘡全盛期嚟ga,
我諗你一定要保持塊面乾淨lo, 其實暗瘡形成係好多原因, 好複雜ga,
你要話比姐姐知, 你有幾多粒先, 快d去數下啦!
如果好多, 我諗你要去揾 Jackeline 喇!

Share this:

引用:
原帖由 Hei 於 2008-5-31 14:02 發表
Honey,幾時幫我化返個靚妝?
幫你化呢個 lo   好冇?

Share this:

引用:
原帖由 ccc 於 2008-5-31 14:18 發表

幫你化呢個 lo   好冇?
好啊~~~快D幫Hei化
但可能佢唔洗化都已經係咁架喇

Share this:

無錯, 世界上無醜女人只有懶既女人
不過我係屬於懶果類
我都有試過連續幾日full mask既, 但效果就唔係十分明顯囉,
ccc有冇粉底介紹呀? 以備我不時之需
最好就細細支(因為我番工唔會化妝,次次買完用幾次就掉), 健康膚色(我本身比較黑), light 同爽d, 同埋唔好野暗瘡囉 (係咪太多要求呀? )

Share this:

引用:
原帖由 T123 於 2008-5-31 22:47 發表
無錯, 世界上無醜女人只有懶既女人
不過我係屬於懶果類
我都有試過連續幾日full mask既, 但效果就唔係十分明顯囉,
ccc有冇粉底介紹呀? 以備我不時之需
最好就細細支(因為我番工唔會化妝,次次 ...
有要求先係好事, 咁先搵到啱自己ge <---- 好似講緊搵男朋友咁
你有冇用過fancl 粉底, 我諗幾啱你, 佢細細支, 又冇添加, 比較啱你d咁有活力ge女仔,
希望幫到你啦!

Share this:

引用:
原帖由 ccc 於 2008-6-1 12:20 AM 發表

有要求先係好事, 咁先搵到啱自己ge  
FANCL都OK, 但無添加會唔會仲快到期呢? 好似得3-4個月
以前買過DIOR 用左唔夠5次就掉...好心痛喔

Share this:

引用:
原帖由 ccc 於 2008-5-31 14:15 發表

Brother goofy! 你咁ge年齡, 係暗瘡全盛期嚟ga,
我諗你一定要保持塊面乾淨lo, 其實暗瘡形成係好多原因, 好複雜ga,
你要話比姐姐知, 你有幾多粒先, 快d去數下啦!
如果好多, 我諗你要去& ...
咁貴=.='
用手必爆哂佢算la.......一定好痛...所以我都唔會搞佢地....
廢事有 [巴行]

Share this:

引用:
原帖由 goofy08 於 2008-6-1 11:19 發表

咁貴=.='
用手必爆哂佢算la.......一定好痛...所以我都唔會搞佢地....
廢事有 [巴行]
有疤痕MAN D 嘛, 唔好成個女人型咁!女神唔鍾意.

Share this:

引用:
原帖由 Hei 於 2008-6-1 15:49 發表

有疤痕MAN D 嘛, 唔好成個女人型咁!女神唔鍾意.
你必爆暗瘡D疤痕唔係比刀整果D疤痕啊.....
快面一個個凹左架會 !!
E~~~~~~

Share this:

hei唔著衫

Share this:

散晒hei

Share this:

引用:
原帖由 bear 於 2008-6-2 16:32 發表
散晒hei
BEAR, 你想更了解D我都唔使將我肢解架???
CCC,會唔開心的><

Share this:

23 12
發新話題