27 12
發新話題

官方Windows XP SP3 繁.簡.英(下載)

官方Windows XP SP3 繁.簡.英(下載)

官方Windows XP SP3 繁.簡.英(下載)WINDOWS XP SP3包含了安全性與效能方面的提昇,效能多10%喔, 5月5日才發佈

繁體中文版
繁體中文版(香港版)
簡體中文版
英文版

一定要按你的版本, 非正版的就小心, 沒必要就不要裝了.

如果你的電腦是屬於天天都必須正常運作的重要工具,建議等兩三個月後大家都裝完沒發生問題後再來升級,請不要太衝動呀!

Share this:

本帖最近評分記錄
  • Hei 金錢 +20 精品文章 2008-5-26 14:19

我都未升........
唔知升唔升好.........

Share this:

注意如果用microsoft  updates的朋友有可能會出現裝到半時hand機,我有幾個朋友出現這個問題,

Share this:

有破解未?

Share this:

升左,速度上冇咩分別, 其他就唔g啦

部p4越來越慢

Share this:

用正版序號
台灣教育部授權序號 Windows XP PRO
KJQJH-48B24-HG6VG-YQWTV-P6R2Y
RD9TW-W2XCH-TMFKM-RBBJB-DD3F6
D8GTT-RXDKP-JDH76-R42W8-B84KB
CM3HY-26VYW-6JRYC-X66GX-JVY2D
DP7CM-PD6MC-6BKXT-M8JJ6-RPXGJ
F4297-RCWJP-P482C-YY23Y-XH8W3
HH7VV-6P3G9-82TWK-QKJJ3-MXR96
HCQ9D-TVCWX-X9QRG-J4B2Y-GR2TT

or  改 bios 變 oem

Share this:

我up左啦 唔係咁好
一用bt就上網好慢,唔知係咪我自己問題
但係未up 之前唔會

Share this:

引用:
原帖由 神棍2008 於 2008-5-26 13:53 發表
我up左啦 唔係咁好
但係未up 之前唔會
用這個把

Share this:

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 hkstock 於 2008-5-26 13:52 發表
用正版序號
台灣教育部授權序號 Windows XP PRO
KJQJH-48B24-HG6VG-YQWTV-P6R2Y
RD9TW-W2XCH-TMFKM-RBBJB-DD3F6
D8GTT-RXDKP-JDH76-R42W8-B84KB
CM3HY-26VYW-6JRYC-X66GX-JVY2D
DP7CM-PD6MC- ...
用到嘛??可唔可以用KEY CHANGER 改再裝SP3?
謝~

Share this:

引用:
原帖由 神棍2008 於 2008-5-26 13:53 發表
我up左啦 唔係咁好
但係未up 之前唔會
sp3用這個

Share this:

我是正版軟體的受害者
但我卻沒有遇上升級SP3後的大問題
不過跑起來蠻快的(比SP2)

Share this:

引用:
原帖由 Hei 於 2008-5-26 14:00 發表

用到嘛??可唔可以用KEY CHANGER 改再裝SP3?
謝~
我以前用他可以去官綱更新. 現在用oem

Share this:

引用:
原帖由 hkstock 於 2008-5-26 14:24 發表

我以前用他可以去官綱更新. 現在用oem
咁點樣改 bios 變 oem??
謝~

Share this:

如果不是INTER原裝主板BIOS, 很容易改

例如
Motherboard Manufacturer Name 改為 'LEGEND Dragon'
Motherboard Model 改為'TSINGHUA TONGFANG COMPUTER'
Motherboard Version 改為'TCL123'
Serial Number 改為 'HEDYCOMPUTER'
System Manufacturer Name 改為'IBM CORPORATION'
System Product Name 改為'Hewlett-Packard'
System Version 改為'Compaq'
System Serial Number 改為'FUJITSU-PC'
Chassis Manufacturer Name 改為'AcerSystem'
Chassis Version 改為'Founder PC'

警告: 改bios可能令主板報廢, 后果自負. 不了解的就不要乱改!!!

Share this:

改bios 工具 附件[local]1[/local]

Share this:

27 12
發新話題