標題: 仲有十幾日, 女朋友生日, 有咩好野食介紹下? [打印本頁]

作者: chatterkings    時間: 2008-6-26 18:13     標題: 仲有十幾日, 女朋友生日, 有咩好野食介紹下?

仲有十幾日, 女朋友生日, 有咩好野食介紹下?
作者: 牛熊正    時間: 2008-6-26 18:31

冇懸賞喎兄弟
作者: kaon    時間: 2008-6-26 18:54

今次免費啦~

其實上開飯啦應該都好多岩你的選擇~!
倒不如去編個滿意的行程畀你女友享受!
作者: john    時間: 2008-6-26 19:01

推介菜式:日本a5和牛.鵝肝金菇

地址 :   九龍城賈炳達道128號九龍城廣場UG23B-25號舖

電話 : 2383 2822

類別 : 日本菜、燒烤
消費 : $151-$300
作者: chatterkings    時間: 2008-6-26 19:13

引用:
原帖由 牛熊正 於 2008-6-26 18:31 發表
冇懸賞喎兄弟
要GA? 點可以懸賞??
作者: 田莊    時間: 2008-6-26 19:27

引用:
原帖由 chatterkings 於 2008-6-26 18:13 發表
仲有十幾日, 女朋友生日, 有咩好野食介紹下?
buget是多少?
以t123介紹的 南歐房子 情調不錯 價錢ok, 人流不多, 可以慢慢坐
而我介紹的灣仔老富昌 夠黑...但是晚餐價錢我想應150元以上一人.
講心思, 晚餐應有甜品, 在晚餐的甜品送上時加上已點幼身蜡爉, 但最好先跟店相量, 可否幫忙 特別安排.

願花多點錢, 可以考慮上山頂, 付得起錢, 應沒人會催你走, 食情調, 食環境.

相信你不會愛吃中菜吧.
作者: yes    時間: 2008-6-26 19:40

食情調, 食環境. 即是5使叫野吃啦
作者: chatterkings    時間: 2008-6-26 19:46

引用:
原帖由 田莊 於 2008-6-26 19:27 發表

buget是多少?
以t123介紹的 南歐房子 情調不錯 價錢ok, 人流不多, 可以慢慢坐
而我介紹的灣仔老富昌 夠黑...但是晚餐價錢我想應150元以上一人.
講心思, 晚餐應有甜品, 在晚餐的甜品送上時加上已點 ...
謝謝你的介紹....我不LIKE中菜的
作者: kaon    時間: 2008-6-26 20:46

引用:
原帖由 $_$ 於 2008-6-26 07:01 PM 發表
    http://www.openrice.com/UserPhoto/photo/0/97/001TI50 ...
唔推介依間
自己食過
唔係咁吸引
作者: kaon    時間: 2008-6-26 20:48

或者赤柱美利樓任何一間哎~
環境食物都不錯~
情調也不錯~
作者: chatterkings    時間: 2008-6-26 21:39

引用:
原帖由 kaon 於 2008-6-26 20:48 發表
或者赤柱美利樓任何一間哎~
環境食物都不錯~
情調也不錯~
美利樓都係一個好提意, 反正未食過.

不過有咩食ga?
作者: kaon    時間: 2008-6-27 07:39

詳情:
http://www.openrice.com/restaura ... e&inputstrrest=

King Ludwig Beerhall 依間同尖咀個間都食過
赤柱個間好好多 整體上

Mijas朋友都試過唔錯 :)
作者: john    時間: 2008-6-27 19:44

引用:
原帖由 kaon 於 2008-6-27 07:39 發表
詳情:
http://www.openrice.com/restaura ... e&inputstrrest=

King Ludwig Beerhall 依間同尖咀個間都食過
赤柱個間好好多 整體上

Mijas朋友都試過唔錯 :)
赤柱呢幾間算唔錯;但假日遊客極多,生日來此與遊客迫我覺得有問題!?
作者: mickey    時間: 2008-6-27 22:03

赤柱小天使餐廳
意大利菜
環境、情調、食物都好ok
作者: kaon    時間: 2008-6-27 22:20

引用:
原帖由 $_$ 於 2008-6-27 07:44 PM 發表

赤柱呢幾間算唔錯;但假日遊客極多,生日來此與遊客迫我覺得有問題!?
我相信留給當事人去解決了
返正仲有十幾日
作者: chatterkings    時間: 2008-6-30 21:13

引用:
原帖由 kaon 於 2008-6-27 22:20 發表

我相信留給當事人去解決了
返正仲有十幾日
O個日唔係假日, 係平日來的. 所以應該冇問題. 而家仲要諗下O個日既行程. 好苦惱!!!
作者: T123    時間: 2008-7-2 10:02

咁你果日有冇請假先? 如果冇請入赤柱食飯可能比較遠, 美利樓間德國野係好食, 不過女友生日就好似唔夠情調噃.... 1/F EL CID 係咪執左?
以下係唔同BUDDGET既選擇(TOTAL計):
BELOW $300: 南歐房子@杏花村, CIAO@深井
$300 - $500: LITTLE ITALY@又一城, MUNCH@尖沙咀,
$500 - $800: 海港城幾間SEAVIEW餐廳, 半島酒店大堂茶座 The Lobby
冇BUDDGET: 瑞樵閣 Chesa@半島(朋友食過好正不過要仟幾蚊), SPOON@洲際(米芝連人坐陣)
作者: 牛熊正    時間: 2008-7-3 19:51

點呀樓主? 差唔多時間啦. 決定左未?
女友生日, 未結婚一定要做架.
結左婚就..........

歡迎光臨 喜市股票討論區 (http://hei-market.com/) Powered by Discuz! 6.1.0F