標題: 口慾戰勝骨氣 [打印本頁]

作者: 田莊    時間: 2008-6-13 22:41     標題: 口慾戰勝骨氣

自上回端午節,明明早一天己訂了位, 但他一句沒記錄, 要在那裡重新再等.最後拉大隊去別家吃.  好討厭這食店-北角街巿東寶小館

奈何差一星期, 又與朋友去一回......真的沒骨氣

點了一個老火湯. 我喜歡它,濃而不膩, 喝很多碗也可以.
一個炸生蠔 $138 (好大隻 but not my favour)
蝦膠蒸豆腐 $65 (豆腐很有豆味又滑, 而蝦膠我的朋友評語說不太新鮮)
墨魚汁煮墨魚丸 (這是招牌菜, 聽說很久以前丫朝偉跟家玲的至愛,的確彈牙好味)
再加一個豉油王炒麵..(不油,香,沒有”濃”味)
還有薑汁涼粉送做甜品 (真的好有薑味)
合共420多元
以價錢及食物質數..算抵食..但記得訂位時, 要再三確認..

沒骨氣的報告完畢.

作者: kaon    時間: 2008-6-13 23:21

感謝匯報!
一直想試依間
但奈何同事們個個都要趕返屋企
ORZ......
作者: wan    時間: 2008-6-13 23:23

東寶小館的確係ok既...不過太曹啦...

其實$420都好多選擇啦
作者: 田莊    時間: 2008-6-14 00:27

引用:
原帖由 wan 於 2008-6-13 23:23 發表
東寶小館的確係ok既...不過太曹啦...

其實$420都好多選擇啦
嘿嘿..不要多講, 請來介紹.要平靚正的....未吃過的..我會去試
作者: mickey    時間: 2008-6-14 01:22

那天同一班朋友都去過!真的好嘈,但味道我覺得一般,
若要食海鮮的話便覺得不是太抵食!~
食完之後我們去了銅鑼灣的阿貓地玩貓!
作者: goofy08    時間: 2008-6-14 09:00

引用:
原帖由 mickey 於 2008-6-14 01:22 發表
那天同一班朋友都去過!真的好嘈,但味道我覺得一般,
若要食海鮮的話便覺得不是太抵食!~
食完之後我們去了銅鑼灣的阿貓地玩貓!
Mickey 愛上貓 XD
即係老鼠愛大貓
作者: 田莊    時間: 2008-6-14 10:31

我也覺得好嘈..但是就是很喜歡吃它的豆腐跟炒麵.. 無骨氣.....我有些朋友都不喜歡在那兒食.
作者: mickey    時間: 2008-6-14 14:40

係呀我好喜歡貓

歡迎光臨 喜市股票討論區 (http://hei-market.com/) Powered by Discuz! 6.1.0F