標題: 英國公幹/遊遊篇 [打印本頁]

作者: 股海孤初    時間: 2011-1-30 00:23     標題: 英國公幹/遊遊篇

舊年公司終于安排我出差到到英國總部進行交流,禁岩我老闆(Sir) 響公司仲同距見面握手十分榮幸, 該次行程我D上司除左工作多仲帶我到處玩,真糸平日幫距地造到死都抵哪, 不過有時同距地造野都幾難頂架, 好了長話短說行程開始了.

晨禁早座巴士走去機場 check in 先知班機飛左去馬拉要遲到成十點半先起飛, D乘客話澳洲佬成日都糸不禁喎.
[attach]5831[/attach]

終于見到隻機哪…………….. 要座十幾凹鍾吳吃得煙所以買定解煙糖先.
[attach]5832[/attach]

成十二點先吃早餐不過幾豐富,原來公司買左高級經濟位仲可以隨時點小吃同啤酒飲.
[attach]5833[/attach]

訓左一覺先飛到莫斯科仲有幾個鍾先到唯有又再覺過.
[attach]5834[/attach]

終于到左倫敦上空有D興奮…..
[attach]5835[/attach]

響LHR機場搞左成凹鍾然後座輕鐵到倫敦再轉地鐵去酒店,
[attach]5836[/attach]

終于到酒店囉都幾ok喎……….
[attach]5837[/attach]

Check In 查價成160磅一晚包早餐, 但糸成間酒店都吳可以吃煙fxxk………….
[attach]5838[/attach]

明天再續名聖/夜遊/美吃篇………………..

作者: 股海孤初    時間: 2011-1-30 00:25

我回來了………. 順祝各位新年快樂
作者: steven312    時間: 2011-1-30 01:14

高級經濟位, 好似幾得咁wo~ d位係咪寬過一般經濟位嫁?

咁係英國有無艷遇?

作者: john    時間: 2011-1-30 11:53

作者: 股海孤初    時間: 2011-1-30 14:15

HiSteven312
  高級經濟位糸寬過一般經濟位嫁小小但吳可以訓底, 商務位大小小厚小小臥糸度/頭特位就可以訓住十幾凹鍾舒服好多. 我旁邊糸條老鬼佬全程響度好忙禁打電郵都吳距響飛機send 比邊個, 可能比上帝呱所以全程都無訓好吹漲. (我出差多年平均一年十次trip但糸直到宜家都從來未試過有條好正MM座隔離.)
   全程出差我D鬼都晚黑倍住到處去PUB/ Rest 就糸吳帶我去Disco/ table dance D地方, 不過下月尾再去時留響weekend玩下先翻香港, 呀鬼話今次一定帶我去喎.
先遊覽London 名聖先………
神秘的英國共濟會總堂…亞鬼話留意出來的人好特別標志響外衣上.
[attach]5839[/attach]

吳記得李度叫甚麼廣場地方, 不過大英帝國以前是非常美麗同壯觀.
[attach]5840[/attach]

軍事博物館…D保安好形哦………….
[attach]5841[/attach]

到左白金漢宮亞鬼話屋頂有國期就糸英女皇響屋企, 禁就林不如入去同距拜年哪, 點知警察叔叔話英國女皇見緊新抱Hi 緊Tea 吳見客, 算哪不如警察叔叔同我影張相就.
[attach]5842[/attach]

留意屋頂有國期就糸英女皇響屋企…………..
[attach]5843[/attach]

白金漢宮前面廣場好正………….
[attach]5844[/attach]

英女皇登基就糸通過後面個度先成為女皇的…………….
[attach]5845[/attach]

我右忘記左這個全名好次糸Cover garden遊客必到遊覽買D本土手工小禮品同小吃.
[attach]5846[/attach]

Cover garden夜境好正
[attach]5847[/attach]

美吃篇
走英國緊糸要吃最全統炸魚薯條哪, 禁啊傘就帶我去一家百年老店吃最正宗炸魚薯條, 炸魚好好味好新鮮, 但糸一份真糸吃吳晒原因1) 薯條太大份 2) 綠色D青豆溶吳糸人人都吃得落.
兩份炸魚薯條加兩朽啤酒和兩杯白酒埋單成5十幾磅
[attach]5848[/attach]
[attach]5849[/attach]

吃比利時餐緊糸吃距地最出名海鮮媽穌同啤酒哪!!! 媽穌D操野D鬼當上品響香港邊有人吃架.
[attach]5850[/attach]

[attach]5851[/attach]

這是我最意午餐日本麵, 中午好多人去這個日本快餐店買泥吃仲有其他好多日本小吃賣潻.

[attach]5852[/attach]

夜遊篇

晚黑自已行去酒店附近酒吧玩下, 見到D人say hello 同都好好K好有善, 但糸距地都差我日本人. 韓國人/馬拉人(可能我黑黑實實穿著9吳答8) 比距吹漲, 我話來自China-Hong Kong 距地有D 眼大大O咀, 可能一般情況下遊客好小入果D本地吧, 酒吧買果D本地啤酒好正好正由3-5磅一大杯平過老蘭多多聲. 所以飲左好多杯差D第日吳色起身翻工.
[attach]5853[/attach]

響酒吧外面飲啤酒見到部三輪車以為翻左祖國80年代深圳, 原來糸條東歐佬保加利亞晚黑出來接遊客遊車河的,4磅遊街一個圈約四個街口轉一圈, 感我比2磅自已開距話刁喎,感我成50km走左一轉加上飲左幾杯真糸好激.

[attach]5854[/attach]

好快一星期就過去哪翻香港哪,………….. 總體給我感覺大英帝國曾經十分輝煌(市內建築物大多百年完好, 同時好多傳統餐館/酒吧/百貨公司超過百年仍然生存到) 都吳知點解香港同大陸好多大成市完全沒有本土自已文化……………….. 其實仲有好多有趣相片和見聞有機會再續跟大家分響.
最後大家差下李個是甚麼家火有甚麼用的……………

[attach]5855[/attach]

作者: 5加皮    時間: 2011-1-31 00:02

阿膠層你貢耐無上黎,一上黎就帶貢多好野比我地
作者: ckblee    時間: 2011-1-31 00:09

係尿兜
作者: steven312    時間: 2011-2-1 00:00

fish and chip 都要成13磅~

歡迎光臨 喜市股票討論區 (http://hei-market.com/) Powered by Discuz! 6.1.0F