16 12
發新話題

免費使用康樂設施計劃 (7月 ~ 9月)

免費使用康樂設施計劃 (7月 ~ 9月)

為響應北京2008年奧運會,同時鼓勵市民多參與體育運動,以及推廣社區體育,藉此提升市民的生活質素,康樂及文化事務署轄下多種收費康樂設施將於2008年7月1日至9月30日期間推行「免費使用康樂設施計劃」(該計劃),讓市民以個人身份免費使用多種收費康樂設施。這些設施包括:

室內康樂設施(如羽毛球場、網球場、籃球場、投球場、排球場、壁球場、乒乓球桌、美式桌球桌、運動攀登牆、草地滾球場、高爾夫球設施、健身室、活動室和舞蹈室);
戶外康樂設施(如網球場、草地滾球場、棒球練習場、繩網陣、運動攀登牆、射箭場和高爾夫球設施);
公眾游泳池(灣仔游泳池除外);
水上活動中心設施(如艇隻及創興水上活動中心日營和露營設施);以及
度假營設施(如宿營、日營和黃昏營)。

http://www.lcsd.gov.hk/specials/free/b5/index.php

Share this:

本帖最近評分記錄
  • 牛熊正 金錢 +10 有建設性 2008-6-3 09:32

謝謝分享

Share this:

不如book個場用來攪版聚~

Share this:

謝謝。但我諗book 場都唔易﹗

Share this:

引用:
原帖由 kaon 於 2008-6-3 09:35 發表
不如book個場用來攪版聚~
下...book 泥比賽都ok wo遲D~~~

Share this:

引用:
原帖由 fish 於 2008-6-3 12:49 發表
謝謝。但我諗book 場都唔易﹗
一定會好難book!

Share this:

引用:
原帖由 kockoc 於 2008-6-3 14:39 發表

一定會好難book!
我地咁多個人一齊book XD......實有個book 到既~

Share this:

可惜草地足球場除外,大細超!!!!!!!!!!!

Share this:

引用:
原帖由 bananasiu 於 2008-6-5 09:31 發表
可惜草地足球場除外,大細超!!!!!!!!!!!
sure la~~~
最多可能平D比你~

Share this:

連泳池都唔駛錢,正!!

Share this:

多謝提供資料

Share this:

今曰免費入場有冇人去玩呢?!!

Share this:

多謝goofy.咁要多d去;P ;P ;P ;P

Share this:

唔使錢都已經好難book, 而家唔收錢就真係唔使book, 因為炒場既人會更瘋狂, 免費即係完全冇風險.

Share this:

我係"地獄黑仔王"!!!

今日早上去泳池游水,毛毛雨到泳池見出口好多大人及小朋友,他們已泳完水要離去;

我大搖大擺進場,唔使用錢可享受公共泳池感覺好happy,游泳池不算大多人,泳池水咸咸地;

游水累了再到按摩池鬆下肌肉,我要離去時又一大班人一起離場;哈!泳池好似浴室般人來人往。

Share this:

16 12
發新話題