喜市股票討論區's Archiver

燈神man 發表於 2011-2-12 12:25

14--2-2011仲有得跌??

雖然跌穿上升軌,但係多個指標都超賣非常,加上保力加通道都跌穿埋,
技術性反彈係遲早既事,下星期情人節咁都仲有得跌?

5加皮 發表於 2011-2-12 12:36

嘩!man爺返來喇星期一收情人節禮品都得喇

燈神man 發表於 2011-2-12 15:43

連埃及總統都下埋台,外匯基金亦講到明話兩房無蝕4500億,
所有問題下星期一解決,因為下星期一外匯基金公布業績!!
希望成績表有好表現啦.

Tyler 發表於 2011-2-12 21:24

灯神就系灯神,一出来就指明方向。。。。果然系灯神。。。。。

燈神man 發表於 2011-2-14 16:58

Tyler,見笑啦!
聽日阿爺公佈埋通漲應該仲有排升!
講返分析剛剛才進入保力加通道,
指標依然於超賣區,待指標去返超買區時才考慮食糊反手!

Tyler 發表於 2011-2-14 23:00

你依家炒返牛熊證唔炒外匯了??

燈神man 發表於 2011-2-15 01:11

外匯無時間睇,加上難捉好多!!
有時間就手手痕咪玩下囉.

Tyler 發表於 2011-2-15 16:46

看一下这周是涨还是跌

燈神man 發表於 2011-2-15 17:52

咁你睇升定跌呀?
我隻牛仲未走架!

Tyler 發表於 2011-2-15 20:33

我又入只66862牛。22422回收,好近。不過系虛擬的,希望可以中部IPOD或系IPHONE4。。。見以下 [url]http://finance.qq.com/zt2011/hkgame4/prize.htm[/url]
上落幾十萬。上周炒熊有60萬,現在買牛得返40萬。。哈哈好激。。

[[i] 本帖最後由 Tyler 於 2011-2-15 20:47 編輯 [/i]]

燈神man 發表於 2011-2-15 20:49

幾時買入?係咪上星期五?

Tyler 發表於 2011-2-16 16:41

唔 系.情人节入的

燈神man 發表於 2011-2-17 01:20

[quote]原帖由 [i]Tyler[/i] 於 2011-2-16 16:41 發表 [url=http://hei-market.com/redirect.php?goto=findpost&pid=61494&ptid=12264][img]http://hei-market.com/images/common/back.gif[/img][/url]
唔 系.情人节入的 [/quote]

咁祝你WIN倒部IPHONE!!

Tyler 發表於 2011-2-18 19:47

上周五22829到今天周五23,595.240 升左766。你入只牛好肥。。。。。好野。。。。。。

燈神man 發表於 2011-2-18 22:57

食左糊先算數!隻神戶牛0.059入今日收0.106有47格進賬,
我無諗住今曰升咁多,頂多估佢100點樓下,
超出左我預計,下星期一回返少少慢慢升上去就 ok!
我估下星期會先上237@@殺—轉回—回一如果指標唔高就再殺上24000!
我都係會睇住指標做野!勢色唔對就第日即食!

Tyler 發表於 2011-3-26 02:33

燈神去左邊度????????????

燈神man 發表於 2011-3-28 01:19

你搵我咩事?wph(76)

Tyler 發表於 2011-4-10 18:53

最近好少見你上聊天室,

周日無事學下睇圖。。。

結果系可能見頂。。穿上升軌,又系超買。我系初哥,亂講。。。。。。。。wph(176)

大家點睇呢,指點下。。

[[i] 本帖最後由 Tyler 於 2011-4-10 20:58 編輯 [/i]]

Tyler 發表於 2011-4-10 20:56

另上一張

同你相反??仲有得升???睇下點...哈哈wph(33) , 可以熊了嗎???????

[[i] 本帖最後由 Tyler 於 2011-4-10 21:28 編輯 [/i]]

燈神man 發表於 2011-8-12 01:28

[quote]原帖由 [i]Tyler[/i] 於 2011-4-10 20:56 發表 [url=http://hei-market.com/redirect.php?goto=findpost&pid=62280&ptid=12264][img]http://hei-market.com/images/common/back.gif[/img][/url]
同你相反??仲有得升???睇下點...哈哈wph(33) , 可以熊了嗎??????? [/quote]

唔好成日係我D貼入面捉標題,我個帖係2月既圖當時係23052點以下,
你拎個過左兩個月之後既4月圖24452點黎對2個月前既圖,巳經升左1400點,你想點?

你想表達D咩?咩叫同我相反?咩叫仲有得升?唔係好明你意思,同我標提相反?
如果你認為用個咁既圖黎打擊呢個帖叫好叻既話而家事實咁話你知你好細路仔囉!!
技術分析只係作參考睇超賣超買,圖入面圈既正正係超買區,仲有得升只係有限既點數,
開帖時2月超賣區到你出圖都相差1400點,事實証明圖係有一定參考價值,
睇大市點有得話升就升跌就跌,神?預測只係大約方向,並唔會有絕對既數字,
不如你講下下個星期一開市係幾多點丫!!無人敢保證,唔該你唔好再咁幼稚同細路仔.
送返兩個圖比你!!你自己對一對你自己個圖睇下結果啦!!唔好再好似癲狗咁追住我,
個圖係會跟時間及升跌改變,過左兩個月個圖係入面都唔知出現左幾多次超買及超賣情況,
我唔上黎唔出帖係因為我唔得閒,我更加唔得閒應付你,並唔係怕左你!!wph(15)

順帶提一提,而家短線一年圖超賣得好勁,反彈係必然,仲可能唔止一兩日,
今晚美股升咁多唔馬後跑啦,照計下個浪至少升返1500點係好正常既反彈,
如果歐美再爆衰野就無得好講啦,大家搵多D,我再做CD ROM.wph(4)[attach]6351[/attach]

[[i] 本帖最後由 燈神man 於 2011-8-12 01:31 編輯 [/i]]

頁: [1]